Demonic Death Judge vahvistaa Rockhopperin raskaan rockin rosteria

Kotkalainen Demonic Death Judge liittyi Rockhopper-perheeseen. Yhtye yhdistelee musiikissaan likaisia sludge-riffejä, suoraviivaista rockia ja psykedeelisiä maisemia. Kaikkea tätä sitoo yhteen kiistattoman tarttuva ja headbangäykseen houkutteleva tuhti syke.

Viimeisin albumi, keväällä 2020 ruotsalaisen Suicide Recordsin kautta ilmestynyt The Trail, nosti yhtyeen lajinsa kovimpien tekijöiden joukkoon ollen genressään vuoden väkevimpiä teoksia. Huolimatta julkaisua ympäröineistä maailmanlopun ajoista, levy otettiin vastaan median ja kuuntelijoiden keskuudessa innolla ja sitä on striimattu yksistään Spotifyssä jo lähes puoli miljoonaa kertaa.

DDJ on kiertänyt keikkalavoja ahkerasti jo kymmenen vuoden ajan. Olemassaolonsa aikana bändi on soittanut yhdessä mm. Red Fangin, Elderin ja Conanin kaltaisten genren edelläkävijöiden kanssa sekä esiintynyt alan festareilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Yhtyeestä onkin kehkeytynyt vuosien varrella vertaansa vailla oleva livejyrä.

Mediassa sanottua:

”Demonic Death Judge jyrää edelleen sellaisella voimalla, että oksat pois ja osa latvoistakin.” –Imperiumi

”Näin kokonaisvaltaiseen ja monipuoliseen lopputulokseen en muista yhtyeen aikaisemmin kyenneen, joten levy on kohotettava bändin tähän asti parhaaksi. Hienoa työtä.” –Inferno

”Levyarvioita tehdessäni olen saanut ilokseni huomata, miten paljon hyvää stoneria Suomessa oikeasti tehdään. Tämänkertaisesta satsista suurimman hymyn naamalle saa aikaan kymenlaaksolainen Demonic Death Judge.” –Soundi

”Finnish sludge heroes Demonic Death Judge absolutely killed it during their set and as usual besides the infectious energy of the band on stage, the visuals added another layer of atmosphere.” – grimmgent.com

DJJ:
YouTubessa
Spotifyssa
Facebookissa
Instagramissa

Oceanwake maalailee metalliaan nyt Rockhopperin rosterissa

Rockhopperin raskaan rockin osasto jämäköityi entisestään, kun Oceanwake siirtyi Rockhopperin edustukseen Suomessa.

Oceanwake sekoittaa musiikissaan post-metallia, doomia ja mitä mielikuvituksellisempia satunnaiselementtejä omintakeisessa tyylilajissaan. Historiansa aikana yhtye tehnyt useamman Euroopan kiertueen sekä lukuisia keikkoja kotimaassaan.

Luvialla  vuonna 2009 perustettu Oceanwaken on julkaissut neljä albumia, Kingdom (2013), Sunless (2015) ja Earthen (2017) ja Lights Flashing in Mute Scenery (2019), jotka kaikki ovat keränneet ylistäviä arvioita ympäri maailmaa. 

Oceanwake Facebookissa ja Spotifyssa.

Juustopäiltä uusi single – 25-vuotisjuhlakeikka siirtyy

Neljännesvuosisadan mittaista uraansa juhliva Juustopäät julkaisi singlenä tuoreen version debyyttialbumi Sukkapuikkokapinalla olleesta V.P.K. -biisistä. Alle puolentoista minuutin rykäisy on kuorrutettu alkuperäistä versiota raskaammilla ja vihaisemmilla soundeilla.

Samalla yhtye joutuu siirtämään tulevan perjantain juhlavuosikeikkaansa Helsingin Kuudennella Linjalla. Yhtyeen yksi jäsen on altistunut koronalle ja on viranomaisten toimesta määrätty karanteeniin, minkä vuoksi esiintymistä on siirretty kahdella viikolla. Yhtye nähdään Kuudennella Linjalla lauantai 24. lokakuuta. Illan lämmittelybändinä esiintyy MMSP.

”Juhlakeikan treeneissä huomattiin, että Sukkapuikkokapina-albumin biisi V.P.K. toimi livenä erinomaisesti ja tuntui istuvan hienosti meidän räväkämpään nykymeininkiin. Tästä syystä saatiin idea päivittää se 2020-luvulle. Julkaisun jälkeen saimme faneilta paljon pyyntöjä päivittää myös muita biisejä!”, Jansku kertoo.

”On todella harmittavaa, että yhden jäsenemme korona-altistuksesta ja siitä johtuvasta karanteenista joudumme siirtämään keikkaa hieman eteenpäin. Toivottavasti kaikki pääsevät tästä huolimatta mukaan kemuihin. Jos jotain positiivista tästä haluaa hakea, niin ainakin ehdimme treenata lisää ja olemme vieläkin kovemmassa livekunnossa parin viikon päästä!”, Jansku jatkaa.

Siirtyneelle keikalle ostetut liput käyvät uudelle keikalle sellaisenaan tai rahojen palautusta voi hakea Tiketistä.

V.P.K. YouTubessa (audio).

Juustopäiden 25-vuotisjuhlakeikka:
La 24.10. Kuudes Linja, Helsinki
Support: MMSP
Ovet aukeavat klo 19:00
K-18

Liput:
14€ ennakosta ja 16€ ovelta mikäli niitä on vielä jäljellä.
Ennakkomyynti Tiketti.

25-juhlavuottaan viettävä Juustopäät palaa rytinällä parrasvaloihin

25-vuotista uraansa juhliva Juustopäät palaa rytinällä parrasvaloihin. Yhtye julkaisi tänään uuden singlen ja videon Lääkkeitä ja viinii (mua ahdistaa). Lokakuussa on vuorossa debyyttialbumin uudelleenjulkaisu vinyylinä ja synttärikeikka Kuudennella Linjalla Helsingissä. Helmikuussa 2021 ilmestyy vielä yhtyeen kuudes pitkäsoitto.

Tänään ilmestynyt Lääkkeitä ja viinii (mua ahdistaa) antaa esimakua tulevalta albumilta. Hyperenergisen biisin kertosäe tarttuu kuulijan korvaan kertaheitolla. Juustopäiden tyylipuhtaasti hallitsemaa pop-punkkia tykitetään hiki lentäen myös biisistä julkaistulla musiikkivideolla.

”Tulevalla albumilla Juustopäät palaa takaisin sylttytehtaalle, mistä kaikki innostus bändisoittoa kohtaan aikoinaan lähti. Tarttuvia melodioita, energiaa ja tiukkaa menoa on taas luvassa”, yhtyeen rumpali Jansku lupaa.

Juustopäät julkaisee lokakuussa 25-juhlavuoden kunniaksi debyyttialbuminsa Sukkapuikkokapinan numeroituna vinyylipainoksena. Tätä juhlistetaan 9. lokakuuta Helsingissä Kuudennella linjalla ainutlaatuisella keikalla, jolla Juustopäät esittää debyyttialbuminsa biisit alusta loppuun alkuperäisessä kappalejärjestyksessä.

”90-luvun puolessa välissä elettiin jo CD-levyjen kulta-aikaa, eikä vinyyleitä ollut enää tapana tehdä, joten ajateltiin juhlavuoden kunniaksi julkaista debyytistä numeroitu ja rajattu erikoispainos vinyylinä. Levyllä on myös useita biisejä, joita ei ole koskaan soitettu livenä, joten samalla on hyvä aika ottaa nekin haltuun ja esittää yleisölle”, Jansku naurahtaa.

Yhtye teki 1990-luvulla satoja keikkoja, julkaisi neljä albumia ja myi kultaa. Juustopäiden tunnetuimpia hittejä ovat Voit sä lopettaa?, Kun tyttö rakastui punkkariin ja Joki. Yhtye teki odotetun paluun vuonna 2014 ja julkaisi viidennen albuminsa Jäljet seuraavana vuonna.

Nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat Hade (laulu ja basso), Jansku (rummut ja laulu) ja uusi jäsen Keke (kitara ja laulu), joka on soittanut muun muassa yhtyeissä Frederic’s Fault, Los Culitos ja Wasted Eggs.

Juustopäät levyttävät Love Is Punk -levy-yhtiölle, joka on riippumaton suomalainen levymerkki. Sen muita artisteja ovat muun muassa MMSP, Iivari & Jääsalo ja Wasted Eggs. Love Is Punk julkaisee monipuolista punk-vaikutteista musiikkia genrerajoista piittaamatta.

Lääkkeitä ja viinii (mua ahdistaa) Spotifyssa.
Lääkkeitä ja viinii (mua ahdistaa)-video YouTubessa.

25-vuotisjuhlakeikka:
Pe 9.10. Kuudes Linja, Helsinki
Liput 14 ennakko ja 16€ ovelta.
Ennakkomyynti Tiketti

Murheenlaakson juhlakiertueen uudet päivämäärät julkaistu

Murheenlaakso plays Totuus palaa on juhlakiertue 30 vuotta täyttävän Mana Manan klassikkoalbumin juhlistamiseksi. Kitaristi Otra Romppasen johtaman Mana Mana-miehistä koostuvan Murheenlaakson oli alun perin tarkoitus kiertää Suomea toukokuussa. Kiertue kuitenkin siirtyi koronaepidemista seuranneiden rajoitusten vuoksi ja yhtye nähdään lavoilla loka-marraskuussa.

Kiertueen uudet päivämäärät ja paikat:
Pe 23.10. Henry’s Pub, Kuopio (support: Atlases)
La 24.10. Kulttuuritalo Tempo, Mikkeli
Pe 30.10. Jack The Rooster, Tampere
La 31.10. Sonic Rites Festival, Helsinki
Pe 6.11. Apollo, Turku (support: Black Totem)
La 7.11. Suistoklubi, Hämeenlinna
Pe 13.11. Lutakko, Jyväskylä
La 14.11. La Barre, Joensuu

Uudenvuoden aatton 1989 vaihtuessa tammikuun ensimmäiseksi päiväksi 1990 Otra Romppanen sai Equaliz-studion Ari Hämäläisen kanssa valmiiksi Mana Manan esikoisalbumin miksaukset. Totuus palaa -nimen saanut pitkäsoitto julkaistiin myöhemmin samana vuonna, ja se on saavuttanut klassikon aseman – tietokirjailija-toimittaja Ari Väntänenpuhuu apokalyptisesta rockista ja tuomiopäivän bluesista, jonka ”musta valo loistaa ikuisesti suomalaisen rockin tähtitaivaalla”.

Mana Manan laulaja-biisintekijä Jouni Mömmön vereslihaiset tekstit ja Otran luoma raskaan psykedeelinen kitaravallisoundi ovat jättäneet jälkensä niin suomalaiseen rocklyriikkaan kuin sävelmaailmaankin. Omia versioitaan Mana Manan kappaleista ovat levyttäneet muun muassa PMMP:n Paula ja Mira, Viikate ja Kotiteollisuus.

Jouni Mömmö menehtyi oman käden kautta 1991. Hänen tarinansa sai ansaitsemaansa huomiota keväällä 2018 julkaistun Samuli Arkon kirjoittaman Totuus palaa – Jouni Mömmön maailma -elämäkerran myötä.

Mana Manan kappaleiden sovittajana ja tuottajana yhtyeen musiikilliseksi dynamoksi noussut Otra toteutti Mömmön jälkeensä jättämistä biiseistä albumin Murheen laakso, joka julkaisiin vuonna 2000. Mana Mana -kokoonpanon viimeiseltä keikalta taltioitu Kuolla elävänä – Live 2001 -albumi näki päivänvalon 2004.

Mana Mana-nimestä luopumisen jälkeen Otran johtama kokoonpano on esiintynyt valikoiden ja harvakseltaan nimellä Murheenlaakso plays Mana Mana. Keväällä 2020 yhtye aktivoituu kunnioittamaan Jouni Mömmön elämäntyötä Totuus palaa-juhlakiertueella, mutta tuleville vuosille bändillä ei ole suunnitelmia.

https://www.facebook.com/Murheenlaakso/

Ruotsalainen Thenighttimeproject on liittynyt Rockhopper-perheeseen

Ruotsalainen Thenighttimeproject on liittynyt Rockhopperin Suomen edustukseen. EX-Katatonia ja October Tide -kitaristi Fredrik Norrmanin perustaman Thenighttimeprojectin musiikki versoo samasta sukupuusta perustajansa aiemman Katatonia-yhtyeen kanssa. Tummasävyisessä ja melankolian läpikuultamassa musiikissa voi kuulla vaikutteita progressiivisesta rockista metalliin.

Thenighttimeproject on toistaiseksi julkaissut kaksi hyviä arvosteluja saavuttanutta albumia: vuonna 2016 julkaistun yhtyeen itsensä mukaan nimetyn debyytin ja vuonna 2019 ilmestyneen Pale Seasonin.

Fredrik Norrmanin lisäksi yhtyeeseen kuuluvat laulajakitaristi Alexander Backlund (Letters From The Colony), basisti Mattias Norrman (EX-Katatonia, October Tide, Trees Of Eternity) ja rumpali Jonas Sköld (October Tide, Letters From The Colony).

Thenighttimeproject
Facebookissa
Instagramissa 
Spotifyssa 

Kokoonpano:
Alexander Backlund – laulu, kitara
Fredrik Norrman – kitara
Mattias Norrman – basso
Jonas Sköld – rummut

Agentti: Tomi Asuintupa Email tomi@rockhopper.fi

Moscow Death Brigaden Suomen kiertue siirtyy ensi vuoteen

Hardcorea hip hopiin ja teknoon yhdistelevän Moscow Death Brigaden syyskuun Suomen kiertue siirtyy vuodella eteenpäin. Koronapandemian vuoksi siirtyvän kiertueen uudet päivät ovat Pe 3.9.2021 Bar Loose, Helsinki, La 4.9. Hevimesta, Oulu ja Su 5.9. Henry’s Pub, Kuopio.

Esiintymiset Suomessa ovat osa energiaa tihkuvista keikoistaan tunnetun venäläisyhtyeen keväällä 2020 ilmestyneen Bad Accent Anthems -albumin julkaisukiertuetta. Kaikkiaan 56 keikkaa käsittävä rundi jatkuu uudelleenjärjestelyjen seurauksena pitkälle seuraavan vuoden puolelle.

Liput Suomen keikoille tulevat myyntiin myöhemmin.

Kiertueen konsertit Suomessa:
Pe 3.9.2021 Bar Loose, Helsinki
La 4.9.2021 Hevimesta, Oulu
Su 5.9.2021 Henry’s Pub, Kuopio

Moscow Death Brigade Facebook-sivut, Instagram ja YouTube-kanava.

Uusin video Bad Accent Anthems -albumilta:

Mercury Circle on liittynyt Rockhopper Agencyn edustukseen

Tuottajana ja muusikkona tunnetun Jaani Peuhun uusi yhtye Mercury Circle on liittynyt Rockhopper Agencyn edustukseen. Jaani kuvailee Mercury Circlen musiikkia new doomiksi, jossa tähtitaivaan kokoiset äänimaisemat pirstoutuvat elektronisilla elementeillä viimestellyksi tummaksi massaksi. Ison soinnin takana kuuluu Jaanin kokemus monipuolisena tuottajana (mm. Swallow the Sun, Hallatar, Lord of The Lost), joista kahden ensimmäisen rivijäsenenä hän myös toimii. Jaanin aiempia yhtyeitä on mm. elektrorock/darkwave-yhtye Iconcrash. Emma-ehdokkaana Jaani oli tuotannostaan vuoden 2019 Swallow the Sunin albumille ”When A Shadow Is Forced Into The Light” ja Hallatarin vuoden 2018 albumille ”No Stars Upon The Bridge”.

Mercury Circlen nimekkääseen kokoonpanoon kuuluu lisäksi Jussi Hämäläinen (mm. Hanging Garden), Juppe Sutela (To/Die/For), Ande Kiiski (Rytmihäiriö) ja Juuso Raatikainen (Swallow the Sun).

Mercury Circlen ensimmäinen single ilmestyy heinäkuussa ja debyytti-ep elokuussa 2020.

https://www.facebook.com/mercurycircleofficial/
https://www.instagram.com/mercurycircleband/
https://twitter.com/mercurycircle

Juustopäät liittyi Rockhopper-perheeseen ja valmistelee uutta albumia

Yhtye julkaisi 90-luvulla neljä albumia, teki satoja keikkoja ja myi kultaa. Bändin tunnetuimpia hittejä olivat mm. Voit sä lopettaa?, Kun tyttö rakastui punkkariin ja Joki.

Vuonna 2015 paluun tehnyt bändi julkaisi viidennen albumin ”Jäljet” ja on sen myötä keikkaillut taas paljon. Huomiotaherättävintä keikoilla on vanhojen fanien lisäksi eturiviin ryntäävät parikymppiset uudet innokkaat pogoajat – iloinen punkpop ei kuole koskaan!

Yhtye valmistelee parhaillaan kuudetta albumiaan ja on julkaisemassa lokakuussa 25-juhlavuoden kunniaksi vinyylipainoksen debyyttilevystään Sukkapuikkokapina.

Nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat Harri “Hade” Tuovinen (laulu ja basso), Jani “Jansku” Tanskanen (rummut ja laulu) ja Tero ”Terttu” Arnberg (kitara ja laulu).

Juustopäät
Facebookissa
Spotifyssä
YouTubessa
Instagramissa
Twitterissä

Hardcore-rap-tekno -bändi Moscow Death Brigade Suomeen

Hardcore-rap-tekno -bändi Moscow Death Brigade saapuu kolmen keikan kiertueelle Suomeen syyskuussa. Energiaa tihkuvista esiintymisistään tunnetun venäläisenyhtyeen suomenvierailu on osa huhtikuussa ilmestyvän uuden albumin levynjulkaisukiertuetta.

Koronaepidemia aiheutti kiertueen uudelleenjärjestelyjä, ja alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, yhtye lähtee tien päälle vasta kesäkuun alussa. Yli 60 keikkaa sisältävä kiertue jatkuu vuoden loppuun saakka. Suomessa Moscow Death Brigade esiintyy Helsingissä Bar Loosessa, Oulussa Hevimestassa ja Kuopiossa Henry’s Pubissa.

Huhtikuun 10. päivä ilmestyvä Bad Accent Anthems -niminen uusi albumi on saanut inspiraationsa useista eri genreistä. Mukana on vaikutteita punkista ja black metallista drum and bassiin, teknoon ja EDM:än. Levyllä kuullaan yhtyeen kahden MC:n englanninkielistä konekivääri-flowta, jolla he räppäävät yhteiskunnallisesti kantaaottavien teemojen ohella kevyemmistä aiheista, kuten graffiteista ja kiertue-elämästä.

”Uudella albumilla yhdistelemme kahden edellisen levyn soundeja ja lisäämme mukaan uusia sävyjä. Olemme palanneet punk- ja hardcore-biitteihin unohtamatta meille rakkaita heavy metal -kitaroita, mutta monissa biiseissä on silti edelleen raskaita elektroelementtejä. Ja kaikkeen tähän lisäämme Moscow Death Brigade -mausteen. Kutsumme sitä Circle Pit Hip Hopiksi”, Ski Mask G kertoo.

Tulevalta albumilta on julkaistu aiemmin kaksi singleä, Throw Ya Canz ja Shy Kidz.

Throw Ya Canz –video.  
Shy Kidz -video.

Kiertueen konsertit Suomessa:
Pe 4.9. Bar Loose, Helsinki
La 5.9. Hevimesta, Oulu
Su 6.9. Henry’s Pub, Kuopio

Facebook-sivu
Instagram
Youtube-kanava