Hanging Garden, Atlases ja Palehørse tammikuussa Kaaoszine-minirundille

Hanging Garden ja Atlases lähtevät tammikuussa tien päälle esittelemään uusia albumejaan ”KKKKK albums by Kaaoszine” -nimen alla kulkevalle minikiertueelle. Molempien yhtyeiden tuoreet pitkäsoitot nappasivat kotimaisen Kaaoszinen arvioissa täydet viisi K:ta eli täydet pisteet. Hanging Gardenin ”The Garden” on pitkän uran tehneen yhtyeen kahdeksas ja ”Between The Day & I” Atlasesin kolmas albumi.

Kiertueen voi nähdä seuraavilla paikkakunnilla:
19.1. Nirvana Bar, Turku (Liput vain ovelta)
25.1. On The Rocks, Helsinki LIPUT
27.1. YO-Talo, Tampere LIPUT

Jokaisella kolmella keikalla erikoisvieraana nähdään vastikään uuden ”Hunting Grounds” -albuminsa julkaissut voimatrio Palehørse. Lisäksi Turussa neljäntenä bändinä lavalle nousee death n’ roll akti Black Royal.

Albumeista sanottua:
”The Garden on vaikuttava ja mykistävä kokonaisuus” (Hanging Garden: The Garden) Lue koko Kaaosinen arvio
”Kun rikkinäisestä tuli täydellinen” (Atlases: Between The Day & I) Lue koko Kaaoszinen arvio

Melankolisen metallin lähettiläs Hanging Garden on noussut pitkäjänteisellä työllä ja yhä vahvemmilla näytöillään genren kärkinimien joukkoon koko maailmassa. Kahdeksanhenkiseksi kasvanut kokoonpano on pitänyt yllä tiheää julkaisutahtia, mutta keikkailllut toistaiseksi säästeliäästi. Uljaasti soivan yhtyeen live-esiintyminen on tapaus isolla T:llä, jonka jokaisen rosoisen kauniin musiikin kuuntelijan kannattaa laittaa kalenteriin.

Atlases otti kolmannella albumillaan ”Between The day & I” irtioton alkuaikojen post metallista, terävöitti ilmaisuaan ja  teki yhden kuluvan vuoden kiehtovimmista levyistä. Atlases toteuttaa livenä murskaavan, hauraan ja vivahteikkaan äänimaiseman kontrastin, jonka kruunaa kolmen laulajan käyttö. Tämä kaikki vyörytetään kuulijan korville ilman taustanauhoja.

Musiikillinen kameleontti Palehørse on genrerajoista piittaamaton seikkailija, joka on pitänyt maailmanluokan materiaalillaan yhtyeen nimeä ihmisten huulilla jo pitkän aikaa. Yhtyeen musiikissa yhdistyvät kekseliäisyys, kunnianhimoiset kappaleet ja pistämättömät melodiat. Palehørsen skaala ulottuu aavikkorockista popohtavien melodioiden kautta progressiiviseen metalliin.

Black Royal luottaa rouhean eteenpäin rullaavan death metallin ja rock n´rollin vastustamattomaan liittoon. Yhtyeellä on hämmästyttävä kyky tehdä suoraviivaisista palasista selkäytimeen asti tarrautuvia kappaleita, jotka ovat enemmän kuin osastensa summa.

Hanging Garden
Instagramissa
Facebookissa
Bandcampissa

Atlases
Instagramissa
Facebookissa

Palehørse
Instagramissa
Facebookissa

Black Royal
Instagramissa
Facebookissa

Where’s My Bible vahvistamaan Rockhopperin metallirosteria

Where’s My Bible ja Rockhopper Agency ovat lyöneet kättä päälle ja bändi liittyy osaksi Rockhopperin vahvaa metallirosteria.

Where’s My Bible on väkivahva metalliyhtye, joka musiikkissaan yhdistelee melodista death metallia ja black metal -vaikutteita. Bändin persoonalliseen tyylilajiin kuuluu nykyään muun muassa kansansoittimet ja skandinaavinen mytologia.

Yhtye kävi Etelä-Amerikan kiertueella syys-lokakuun aikana esiintyen Argentiinassa, Chilessä, Perussa ja Brasiliassa. Tämän jälkeen yhtye vetäytyi studion uumeniin viimeistelemään uutta albumiaan, jonka on määrä ilmestyä vuonna 2024. Tulevalta levyltä on jo julkaistu ensimmäinen single ”Fenir” Blood Blast Distributionin kautta.

Keikoille Where’s My Bible palaa uuden albumin myötä ensi vuonna.

Jussi Matilainen – Laulu
Toni Hinkkala – Kitara
Pasi Löfgren – Kitara
Juho Jokimies – Basso
Teppo Ristola – Rummut

Instagram | Facebook | TikTok | YouTube

Tulkoon joulu osa 2: Irina ja Jore Marjaranta konsertoivat Lakeuden Ristissä

Irina ja Jore Marjaranta konsertoivat joulun odotuksen tunnelmissa Seinäjoen Lakeuden Ristin kirkossa lauantaina 2. joulukuuta. Konsertti jatkaa Tulkoon joulu -konserttisarjaa, jonka ensimmäinen osa toteutetaan 1.12. Kallion Kirkossa Helsingissä Irinan ja Knipin voimin.

Tulkoon joulu -konserteilla artistit tarjoavat tunnelmallisen tavan ryhtyä joulunodotukseen. Konsertissa molemmat artistit esittävät oman tuotantonsa lisäksi muutamia valikoituja joululauluja omina versioinaan. Seinäjoen Lakeuden Ristin konsertissa Irina esiintyy oman yhtyeensä kanssa. Kappaleiden sovitukset on istutettu kirkon miljööseen.

Jore Marjaranta esiintyy Lakeuden Ristissä akustisen kitaransa kera. Hän luo tunnelmaa konsertille myös tarinoimalla kappaleiden lomassa. Konsertissa kuullaan kertomuksia Joren uran varrelta, jonka lisäksi hän avaa kuulijoille laulujensa sisältöä.

Irina on noussut yhdeksi kotimaisen popin kiintotähdeksi, jonka lähes kaikki albumit ovat yltäneet platinakantaan. Hän on myös yksi ahkerimmin keikkailevista artisteista Suomessa. Keväällä 2022 hän saavutti 1000 keikan merkkipaalun. Lokakuussa 2023 Irina tekee kauan odotetun konserttikiertueen.

Irina on jälleen tänä syksynä mukana suositun Ylen Elämäni biisi -sarjan viidennellä tuotantokaudella. Hän on ollut ohjelman vakioartisti ohjelman alusta saakka. Myös Jore Marjaranta nähdään Elämäni biisi -sarjan vakiovieraana.

Marjaranta tunnetaan 2000-luvun alussa startanneen soolouran useista menestyksekkäistä albumeista ja hittisingleistä Haaveet Kaatuu, Miten pelko lähtee ja Tiedän rakkaus elää.

Irina ja Jore Marjaranta: Tulkoon joulu -konsertti
Pe 2.12. Lakeuden Risti, Seinäjoki
Ovet avautuvat klo 18:00
Liput alkaen 42€ euroa
Ennakkolipunmyynti alkaa maanantaina 2.10. klo 10:00.
Ennakkoliput myy Tiketti

Tapahtuman Facebook event.

Artistien Facebook-sivut Irina | Jore Marjaranta

Irina ja Knipi avaavat joulunodotuksen Kallion Kirkossa

Irina ja Knipi avaavat joulukuun konsertoimalla Kallion Kirkossa Helsingissä perjantaina 1. joulukuuta. Tulkoon joulu -konsertilla artistit tarjoavat tunnelmallisen tavan ryhtyä joulunodotukseen. Konsertissa molemmat artistit esittävät omaa tuotantoaan ja lisäksi ainakin Irina on luvannut versioida muutamia tunnettuja joululauluja.

 Liput konserttiin tulevat myyntiin keskiviikkona 27.9. klo 10:00 Tiketissä.

Irina on monipuolisella tuotannollaan noussut yhdeksi kotimaisen popin kiintotähdeksi, jonka lähes kaikki jalbumit ovat yltäneet platinakantaan. Hän on myös yksi ahkerimmin keikkailevista artisteista Suomessa. Keväällä 2022 hän saavutti 1000 keikan merkkipaalun.

 Lokakuussa 2023 Irina tekee kauan odotetun konserttikiertueen.

Irina on myös jälleen mukana suositussa Ylen Elämäni biisi -sarjan viidennellä tuotantokaudella.

Neljällä Emmalla palkittu laulaja-lauluntekijä Knipi julkaisi toisen sooloalbuminsa ”Valoilmiöitä” keväällä 2022. Egotripin perustajajäsenenä tunnettu Knipi on jättänyt vahvan jälkensä suomalaiseen pop-musiikkiin jo 90-luvulta lähtien. Hän on palkittu säveltäjä, joka on tehnyt hittejä lukuisille suomalaisille artisteille, myös Irinalle.

Irina & Knipi: Tulkoon joulu -konsertti
Pe 1.12. Kallion Kirkko, Helsinki
Liput 45 euroa
Ennakkolipunmyynti alkaa keskiviikkona 27.9. klo 10:00
Ennakkoliput: Tiketti

Tapahtuman Facebook event.

Grillijono K.O.:lta tulossa uusi albumi – bändi Rockhopperin edustukseen

Turborockin lipunkantaja Grillijono K.O. julkaisee kakkosalbuminsa vielä tämän vuoden puolella. Bändi siirtyi myös Rockhopperin ohjelmatoimiston ja levy-yhtiön edustukseen ja tulossa on levynjukaisukiertue tämän ja ensi vuoden puolella.

Grillijono K.O. on edennyt vauhdilla genrensä kärkikastiin Suomessa. Eikä bändi ole nostamassa jalkaansa kaasupedaalilta. Uusi albumi Härmägeddon on siis jo valmiina purkissa ja kesällä ilmestyi ensimmäinen single ja video Golgatan kuningas tulevalta pitkäsoitolta.

Rokkia, punkkia ja metallia saumattomasti yhdistelevän Grillijono K.O.:n biiseissä kieli pysyy tiukasti poskessa eikä mikään tunnu olevan liian pyhä aihe irvailtavaksi. Kyytiä saavat muun muassa koti, uskonto ja ilmainen ämpäri, sekä suomalainen heteromies.

Bändin turboahdettua energiaa tihkuvat biisit ja keikat ovat nostattaneet yhtyeen suosiota tasaisen jyrkästi nousevalla tahdilla. Grillijono K.O.:lla on noin 10 000 kuukausittaista kuuntelijaa Spotifyssa ja esimerkiksi biisi Ei oo sun oma vika että oot niin vitun tyhmä rikkoo pian miljoonan kuuntelukerran rajan.

Bändin debyyttialbumi Napalmia korville ilmestyi vuonna 2021 ja debyyttijulkaisu Nyrkkipyykki EP vuonna 2016.

Kun kuulet nimen Grillijono K.O., tiedät takuuvarmasti saavasi tarttuvia riffejä ja oivaltavia popmelodioita, kitarasankarisooloja ja kitarisoja koettelevaa hardcorehuutoa.

Kokoonpano:
Lobo-Tommi – ääni, kitara
Räyghän – kitara, paappahuuto
Lars Von Queer – basso, laulu
Satasen Matti – rummut, symbaalit

Facebook | YouTube | Instagram | Spotify

Mørket, Palehørse ja Atlases esiintyvät Lost In Musicissa

Rockhopper ylpeänä esittää Lost in Music festivaalissa raskaan sarjan kattauksen bändejä. Ravintola Hönössä keskiviikkona 4. lokakuuta lavalle astuvat black metallin Pariisin Kevääksikin tituleerattu Mørket, viipyileviä tunnelmia raskaisiin äänivalleihin sekoittava Atlases ja genrerajoja rikkova tai vähintään niiden välillä vaivattomasti seilaava Palehørse.

Helsinkiläinen Mørket valmistelee tällä hetkellä kolmannen albuminsa julkaisua. Ensimmäinen single tulevalta levyltä on Mørketin äärimetalliversio Kentin Dom Andra -biisistä.

Palehørse valmistelee myös uuden albumin julkaisua. Bändin kakkoslevy ”Hunging Grounds” on määrä ilmestyä marraskuussa. Tamperelaisyhtye yhdistelee musiikissaan kekseliäästi rouheaa metallia, grungea ja kaapii matkaansa parhaat palat eri vuosikymmeniltä. Bändin yhteydessä voi mainita henkseleitä samalla paukuttaen sellaisia yhtyeitä, kuten Muse, System Of A Down, Devin Townsend, Mastodon ja Queens Of The Stoneage. Esimakua tulevalta albumilta saatiin kesäkuussa julkaistulla Magnetism-singlellä.

Atlases julkaisi kolmannen albuminsa ”Between The Day & I” kesäkuussa 2023. Samalla kahden ääripään välillä seilaava yhtye on päivittänyt musiikkiansa aiempaa napakkaampaan muottiin. Porista kotoisin oleva Atlases on vahvasti eteenpäin katsova kuusihenkinen kokoonpano, jonka pensseleihin on tarttunut metallisen lähtökohdan lisäksi runsaasti kokeilevaa asennetta. Atlases otti kolmannella albumillaan ennakkoluulottoman loikan kohti yhä omaperäisempää ilmaisua. Post metal -elementit ovat yhä läsnä, mutta yhtyeen kokeileva asenne tuonut mukanaan myös aiempaa typistelympiä biisejä.

Facebook-sivut: Palehørse | Mørket | Atlases 

Irina lähtee odotetulle konserttisalikiertueelle

Irina lähtee lokakuussa kuusi paikkakuntaa käsittävälle konserttisalikiertueelle. Urallaan yli tuhat keikkaa tehnyt Irina on tehnyt viimeksi varsinaisen konserttisalikiertueen vuonna 2010.

Kiertuepaikkakunnat ovat Tampere, Hyvinkää, Mikkeli, Lahti, Kuopio ja Helsinki.

Konserteissa tullaan kuulemaan tarinallinen läpileikkaus Irinan tuotannosta. Ohjelmisto koostuu Irinan lukuisien hittien lisäksi monista harvemmin keikoilla kuulluista kappaleista.

Irina on kuulunut toista vuosikymmentä Suomen suosituimpien esiintyjien joukkoon ja on tullut tunnetuksi energisistä keikoistaan. Tulevissa konserteissa kuullaan irinaisen energian lisäksi paljon myös Irinan aistikasta puolta.

Konserttien kesto on noin 1 tunti 40 minuuttia 20 minuutin väliajalla.

Irinan konserttisalikiertue:

Pe 13.10. Tampere-talo, Tampere
Esiintymisaika klo 19.00
Liput 39€ Lippu.fi

La 14.10. Hyvinkääsali, Hyvinkää
Esiintymisaika klo 19.00
Liput 39€ Lippu.fi

Pe 20.10. Mikaeli, Mikkeli
Esiintymisaika klo 19.00
Liput 39€ Lippu.fi

La 21.10. Sibeliustalo, Lahti
Esiintymisaika klo 19.00
Liput 39€ Lippu.fi

Pe 27.10. Musiikkikeskus, Kuopio
Esiintymisaika klo 19.00
Liput 38,50€ Lippu.fi

La 28.10. Savoy-teatteri, Helsinki
Esiintymisaika klo 19.00
Liput 39€ Lippu.fi

Lippujen ennakkomyynti: Lippu.fi

Facebook | Instagram | YouTube | TikTok

Thelise lähtee Pride-kiertueelle

Persoonallista ja totuttuja kaavoja ravistelevaa elektropoppia tekevä Thelise lähtee loppukesän ajaksi kiertämään Pride-tapahtumia. Thelise esiintyy viidellä paikkakunnalla Pride-juhlissa. Kiertue starttaa huomenna Ikaalisista ja muut paikkakunnat ovat Pori, Porvoo, Turku ja Kerava.

”On arvokasta, että Pride-tapahtumia järjestetään ympäri Suomen, koska niitä tarvitaan edelleen. Ne ovat tärkeitä askelia siihen suuntaan, että tieto ja ymmärrys leviää. Oon tosi otettu ja onnellinen, että saan mun musiikin avulla antaa oman panokseni ihmisoikeustyöhön”, Thelise kommentoi innostuneena.

Thelise on helsinkiläinen elektropop-artisti, joka inspiroituu ihmissuhdeanarkismin lisäksi suurista tunnekokemuksista ja tienristeyksistä. Thelisen maailmassa kyseenalaistetaan yleisiä ajatusmalleja ja rikotaan totuttuja kaavoja ilman pyrkimystä yksiselitteisiin totuuksiin. Kappaleilla kuullaan vaikutteita lyriikkavetoisesta suomipopista sekä kansainvälisestä modernista elektro- ja listamusiikista. Thelisen tuotannosta vastaa useiden suomalaisten huippunimien kokoonpanoista tuttu muusikko-tuottaja Juho Vehmanen. Kappaleet ovat Thelisen ja Vehmasen käsialaa.

Vuonna 2021 debytoinut Thelise julkaisi debyyttialbuminsa Ihmissuhdeanarkisti syyskuussa 2022, ja artistin musiikkia on kuultu Spotifyn uuden musiikin listojen ja radion lisäksi myös televisiossa.

Thelisen Pride-kiertue:
La 22.7. Ikaalinen Pride
La 12.8. Pori Pride
La 19.8. Porvoo Pride
La 26.8. Turku Pride (noin klo 13:00)
La 26.8. Keski-Uudenmaan Pride, Kerava (noin klo 20.00)

Facebook | YouTube | Spotify | Instagram | TikTok

Mørket löi räpylää päälle Rockhopperin kanssa

Juuri uuden komean version Kentin klassikosta Dom andra julkaissut Mørket siirtyy Rockhopperin edustukseen. Paluun tehnyt bändi on luonut nahkaansa ja laajentanut ilmaisuaan entisestään. Dom andra antaa tästä osviittaa.

Äkkiväärän metallin lipunkantaja valmistelee parasta aikaa uutta albumiaan, jonka myötä yhtye lähtee myös kiertueelle. Albumin ja kiertueen ajankohta julkaistaan myöhemmin.

Musiikillisesti Mörketin ilmaisussa kuuluvat aiempien Convergen ja Kvelertakin lisäksi Mastodonin kaltaisten modernien biisinkirjoituksen jättiläisten melodiankuljetus sekä vilpitön soittamisen ilo. Tai no, jääköön kuulijan itsensä päätettäväksi kuinka iloiselta voi kuulostaa yhtye joka ammentaa inspiraationsa inhimillisestä kärsimyksestä, kuolemasta, yliannostuksista, ja menetyksestä,sekä yhteiskunnan ja sen johtajien eripurasta ja väärinkäytöksistä.

Mørketin live-kunnon voi tsekata tulevana lauantaina Alppilan Kultaisessa Kulauksessa, jossa bändi esiintyy yhdessä Nevahööd Streetin ja Futile Promisen kanssa.
Illan Facebook-event.

Mørket Facebookissa ja Spotifyssa.