Dear Moon Rockhopperin edustukseen

Kuopiolainen Dear Moon on liittynyt Rockhopperin edustukseen. Dear Moon kuvailee itseään ”pohjoismaalaiseksi elektronissävytteistä rock -musiikkia tekeväksi yhtyeeksi”. Bändin takapihaa, kotikatua ja olohuonetta ovat niin Berliinin Mauer Parkin sunnuntaiset jamit tomun pöllytessä, Bristolin syljen kyllästämät tienoot graffitteineen, kuin Joensuun Kerubin lasinsiruiset lattiat. Jos Music Television lähettäisi vielä Alternative nation -ohjelmaa, Dear Moon olisi tallennettavissa sen öisiltä soittolistoilta. Rosoisen vaihtoehtorockin ja modernin elektronisen musiikin tienristeyksessä bändi on löytänyt musiikkiinsa niin ilmavuutta ja suuria järvenselkiä, pimeän ja sateisen yön kaihoa kuin alkuvoimaista ja vimmaista junttaamista.

Yhtye koostuu viidestä kokeneesta, maailmaa kiertäneestä muusikosta, osa taannoisen musiikkivientiylpeys Rubikin, osa Ylen soittolistoilla keikkuneen Terhon riveistä.

Yhtye on perustettu Kuopiossa 2019. Bändin debyyttisingle ”Queen of Silence” julkaistiin joulukuussa 2019 ja se sai laajalti kansainvälistä huomiota musiikkimedioissa. Vuoden 2020 alussa bändi allekirjoitti sopimuksen englantilaisen Revolver Records levy-yhtiön (mm. The Stone Roses) kanssa. Ensimmäinen single “AFTERLIFE” julkaistaan maaliskuun 27. päivä ja debyyttialbumi ”Arise” 24. Huhtikuuta 2020.

Facebook-sivu
D
ear Moon Spotifyssa.