Rootbrain Rockhopperin edustukseen

Rootbrain Rockhopperin edustukseen Suomessa.

Rootbrain lyö tiskiin sekoituksen metallia, punkkia ja grungea, luoden täysin uuden musiikkigenren: black grungen!

Rootbrain on tunnetuista muusikoista koostuva suomalainen metallibändi vahvistettuna saksalaisella Triptykon ja Dark Fortress –yhtyeissäkin vaikuttavalla tuottajakitaristilla, V Santuralla. Bändi syntyi vastareaktiona metallimusiikin alati kiihtyvälle muovistumiselle. Tarpeesta tehdä rehellistä musiikkia, jossa yhdistyvät kierot, mutta kauniit melodiat, vimmaisen energinen svengi ja röyhkeä asenne.

V. Santuran Woodshed-studiossa, Saksassa äänitetty, myöhemmin tänä vuonna ilmestyvä debyyttialbumi esittelee punkahtavalla asenteella taltioitua musiikkia, joka yhdistelee eri genrejä ennakkoluulottomasti. Lopullisen silauksen kokonaisuudelle antavat Jules Näverin (Profane Omen, Enemy of the Sun) vaikuttavat laulutulkinnat, jotka tuovat välillä mielleyhtymiä Alice in Chainsin suuntaan itse musiikin ollessa huomattavasti metallisempaa. Yhtye itse kutsuu luomaansa keitosta mustaksi grungeksi ja musiikista huokuukin vahva 90-luvun henki.

Rootbrain edustaa jäsenilleen paluuta kaikkeen siihen, mihin he aikoinaan metallimusiikissa rakastuivat: riffeihin, jotka pakottavat puimaan nyrkkiä ja polkemaan lattiaa, vaaralliseen yhteissoittoon ja mehukkaisiin melodioihin ja ennen kaikkea suuriin tunteisiin. Kokemuksen kautta karttuneen itsevarmuuden ansiosta yhtye uskaltaa luottaa täydellisesti taiteelliseen visioonsa, päivän villityksistä piittaamatta ja kuvia kumartamatta. Tämä ryhmä täyttää lavan kuin lavan ja keikoilla on luvassa kaikkea muuta kuin kenkien tuijottelua.

Facebook
Instagram

Rootbrain:
Jules Näveri – laulu (Profane Omen, Enemy of the sun)
V Santura – kitara (Triptykon, Dark Fortress)
Helle – kitara (Dauntless, DBBF)
Thomas Wright – basso (Kuolemanlaakso, Elenium)
Tony – (Kuolemanlaakso, Discard)